RSS

Sebiru hari ini - dedikasi khas

ir.luziaz Filed Under:


Baru-baru ni, sempat bersama-sama ikhwah di kaherah dlm majlis meraikan beberapa ikhwh lama yg bakal pulang ke Malaysia. Lebih 100++ hadirin hadir dgn perasaan bercampur baur.

Ana sendiri pun kejap cam sedih, tp bila sembang-sembang dgn ikhwh2 meriah jugak jadinya. Ye la, bukan selalu dpt kumpul ramai2 cmni. Sahabat2 di muhafazah pun ramai yg turun. Smpai siap sewa tremco (van Toyota) semata-mata nk raikan ikhwah2.
Majlis mlm tu berjalan meriah dipengerusikan Us Q. Cuma bila smpai part ucapan-ucapan khas dr ikhwah2 yg bakal pulang td, suasana jd sedikit hening... wasiat demi wasiat dilontar, pengalaman demi pengalaman dibentang...

Antara mutiara wasiat yg sempat ana titip, “dakwah ni lg mahal dr duit. Kalau xde duit, kita masih boleh hidup, tapi kalau xde dakwah, kita akan hidup umpama org yg dh mati....” cukup simple kiasan yg diberikan dgn makna yg cukup dalam.

Bagi ikhwah yg bakal pulang....

Antum telah mendahului kami dalam dakwah ni.... tahniah dan syabas. Sememangnya cukup berat untuk kami melepaskan kalian.
Ucapan ringkas dr ana, di mana bumi dipijak di situ dakwah islam dijunjung!

Manfaatkan pengalaman antum di sini utk membantu usaha dakwah di Malaysia. Antum umpama roket-roket al-Qassam yang dilancar sbg manfaat kepada umat!
Jgn lupa sentiasa sertakan kami dlm doa munajat kalian!

Bagi hadirin yg hadir meraikan...

Hari ini kita meraikan kepulangan mereka. Dan suatu hari, org lain akan meraikan kepulangan kita. Persoalannya, mampukah kita pulang dengan bekalan sebagaimana bekal yg mereka bawa utk dakwah di Malaysia? Mampukah kepulangan kita nnti memberi manfaat kpd dakwah di Malaysia?

Persiapkanlah diri kita dr sekarang untuk hari kepulangan kita nanti!

p/s sedap tul menu mlm tu.. hasil gabungan 4 org chef lama, siapa yg mkn tu.. igt ikrar makan kita ngn us Q ye!


edit post

0 Responses to "Sebiru hari ini - dedikasi khas"

Post a Comment

Sama Melangkah